torsdag 4 juni 2015

Myskankor

Vi har haft en konstig vår. Först flyttade alla våra kaniner och senare i vår våra höns. Burarna har gapat tomma och vår kompost har blivit mätt om magen av alla skal och matrester. Bra så, men har känts fel på nått sätt att "bara" omvandla allt till jord när vi tidigare kunde mätta många munnar på de rester som kommer från vårt kök.
Har i många år fantiserat om att ha myskankor. Det jag har läst om dom har nästan enbart varit possitivt. De väsnas inte lika mycket som andra ankor, inte lika folkilskna som gäss, ger ägg och ruvar gärna fram stora kullar med ällingar (=mycket kött). Så eftersom att jag kommer vara hemma så gott som hela sommaren (och länge sedan efter det med lillbaby) så tyckte jag vi bra kunde pröva på myskankor i sommar. Gillar vi inte dom/ ruvar de inte fram älligar i sommar, så ger de bra mycket kött de vi nu har.

Hittade ett helvitt par, som vi nu döpt till Lucia och Lucas, födda senaste sommar. Har förstått att det är bra att ha flera honor i samma flock så kommer antagligen ännu utöka med en hona till...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommerntar, det uppskattar jag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...