måndag 28 april 2014

Bhoomis små och Viirus fina











Löjligt hur spännande hur det kan vara med kycklingar. Tror jag är stoltare än hönan Bhoomi. De är ju så fina! :) Alltid lika spännande att se vilka färger som kommer. Ser ut som vår tupp Baltasar får grå kycklingar i olika nyanser. Pingvin färgade och en helfärgad ljus, tror den blir en ljus grå. Av 8 ägg har nu 5 kycklingar krupit fram, ännu ligger hon kvar i boet, så ev kan det komma nån till..


Idag tittade vi också vem som gömde sig i Viirus bo. Har inte velat störa dom tidigare. Viiru har varit så nervös, så var rädd att hon skulle överge dom. En helsvart unge och en svart med lite vitt. Dessa är Lakus första ungar, svart är tydligen dominerande. :)


små lurviga krabater. :)

7 kommentarer:

  1. Åh, underbara! :) H. Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja de är ju så fina.. Bhoomi är nu uppe i sju kycklingar (av 8ägg!) :-) tror det sista ägget är obebott, men det återstår att se. :-)

      Radera
    2. Roligt att det kommer så många! :)

      Radera
    3. tyvärr är vi ner i 6 kyklingar igen. En av kyklingarna hade tagit sig ur boet själv och fått kallt, ännu vid liv när jag lyfte tillbaka den men låg sedan död... :( De övriga mår bra, Bhoomi har nu lämnat boet, så idag skall de gå gå ut och krafsa i jorden lite. :)

      Radera
    4. Ojdå, så kan det gå. Men sex stycken är också helt okej!

      Radera
  2. Kul med kycklingar! Här har det inte riktigt gått som vi ville. Trodde vi skulle få många kycklingar, men den ena avslutade ruvningen när de två första tittade ut. Den andra orkade bara med en. Hätäbollar! Nåja, en ligger ännu och ruvar så vi skall hoppas hon orkar ligga lite längre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lustigt hur olika de kan vara. Bhoomis som nu fått kycklingar var antagligen lite för possitiv och trodde även det sista ägget skulle ge en kykling och ville ligga länge, vilket ledde till att en kyckling begav sig ut ut boet själv och blev kall och dog. Men springer 6 kycklingar friska så kan man väl inget annat än vara nöjd! :)

      Radera

Skriv gärna en kommerntar, det uppskattar jag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...