lördag 13 september 2014

kokos mot svaminfektion

Många kvinnor drabbas av svampinfektioner i underlivet, tex vid graviditeter eller candida. Mängden socker man äter påverkar mera än man tror, men inte enbart detta. Ogärna går man omkring med klåda mellan benen och har kanske inte bor granne med apoteket (och kanske föredrar att pröva på hemkurer). Ramlade över en amerikans sida med egen "medicin" mot just detta (som jag tyvärr glömde skriva upp adressen till), blev så glad över hur lätt det kan vara att tillverka själv så vill nu dela med mig av detta fynd. Jag tyckte även att den var effektiv. Har man inte ingredienserna hemma så tycker jag det är värt att skaffa, de är (alla tre användbara till många olika saker) Har man inte tidigare använt teatree och lavendel olja så kan det vara bra att göra ett hudtest genom att droppa en droppe på huden. Kan vara bra att vara försiktig när man lagar första satsen, med bara 2 droppar av varje eteriskaolja och sedan öka mängden nästa gång.

För underlivssvamp
1 msk kokosolja
2-8 droppar eterisk tea tree olja
2-8 droppat eterisk lavendelolja

Blanda alla ingredienser med en matsked. Samla ihop massan i två klumpar och lägg kallt i kylskåp eller frysen en kort(!) stund, så massan stelnar. Applicera sedan denna i slidan med fingrarna på kvällen före du går o sova. Kom i håg att använda trosskydd eller binda, kokosoljans fläckar är inte trevliga.

Rekommenderar att gravida ändå rådgör med läkare, vet inte huruvida detta passar till gravida.

Kokosolja förövrigt är bra till mycket. I raw-bakverk, att steka i, som hudkräm, glidmedel...synd bara att det inte går att odla i Finland ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommerntar, det uppskattar jag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...