lördag 10 maj 2014

ungarna


Våren sprudlar verkligen av liv. Tråkigt med regninga dagar när det inte lockar att vara ute och njuta av det från morron till kväll.Viirus ungar har kommit upp i den åldern att de längre inte hålls i boet utan utforskar och smakar fast föda :) Två pojkar är det en helsvart och en med lite vitt på nosen och i pannan, så söta så.
Vårkänslorna har verkligen infunnit sig i hönshuset.. två sköter kycklingar, två ruvar och två springer efter tuppen (tror även Blenda snart kommer börja ruva..) Unghönsen har också vårkänslor, tupparna har förstått innerbörden med att vara tupp och föra vidare sina gener (detta gillar ju dock inte ledartuppen Baltasar om), och tack vare det klottiga vädret kunde jag även se att unghönorna blivid parade (smutsiga ryggar) så snart hoppas vi se de små första äggen som förhoppnngsvis läggs inomhus i reden och inte göms i nån buske. Bra om det blir fler äggläggare, så kanske vi inte måste köpa ägg från butiken mera på en stund igen..
Beta med sina kycklingar växer så det knakar. Två tuppar och en höna ser det ut att vara som hon sköter om. Konstigt hur det alltid tycks bli fler tuppar ur en kull, även en sån liten kull... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommerntar, det uppskattar jag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...