fredag 7 juni 2013

tiden går...

...och plötsligt är det sommar...
Att försöka pilla ner några frön mellan förkylningarna, känns som om inte tiden räcker till alls..har äntligen fått sått det jag tänkt så. Nytt för i trädgårdslandet för i år är majs och rotpersolja och..ja en hel del blev det, lite av varje för att pröva på och se vad som går åt sig...

På hönsfronten så har vi två hönor (av tre äggläggande hönar) som börjat ruva silkeshonan Auli och ryggraka dvärgkochhönan Aira. En del nya ägg kom på posten (även de äggen dvärgkoch) och en del är våra egna. Första kyklingarna är beräknat till midsommar, det är Auli som ligger på köpes äggen. Får ta och plocka bort alla golfbollar (som fungerar som lådsasägg), så inte även Alma kommer på att även hon vill ruva... :)


På måndag har våra kaniner igen beräknad dag för nedkomst, får se hur det får denna gång. Kommer det inga ungar nu heller så pensionerar jag kaninerna, inga fler försök. Om inte annat så är iallafall Viiru skendräktig, samlade halm till kojan. Peonen däremot visar inga tecken på att boa, vill däremot inte alls att jag kammar pälsen..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommerntar, det uppskattar jag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...