onsdag 17 april 2013

förodla

egentligen skulle jag söka en link till trädgårdsonsdag för att tipsa om att återanvända wc-papperrullar, och använda som kruka. Men hittade då tipset om att förodla potatis, inget nytt tipps iofs, men en kombination av dessa två.
wc-paperrullar är bra till mycket.. :) Bara att fylla med jord, och förodla i dessa...och när det är dags att plantera om eller ut så förmultanar pappret (bara man vattnar ordenligt). Har flera år tänkt tillverka egna papperskrukor, men tror nog det blir att pröva på toarullarna också... I år blir det att testa med potatis. Min mommo förodlar alltid potatis och de växer väldigt fint blir stadiga och får många knölar (potatisar), hon använder mjölkpaket, men då måste man ju plantera om. Tänkte pröva med wcpapperrullar i år, för de frön jag tänkt förodla ligger redan i jorden.

Sättpotatis i krukor. Eva Robild

Bilden från programmet trädgårdsonsdag, samt Här en link ditt. Me like! Dessa kunde man säkert laga själv, laga egen pappersmassa, och lägga massan över ett dricksglas...

1 kommentar:

  1. ...tja...kanske inte till potatis. Jag gick för att leta reda på några rullar, men de är ju så små... Blir nog att ta till mjölkpaketen istället! Kanske jag testar rullarna nästa år.. :)

    -Ida

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommerntar, det uppskattar jag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...