torsdag 18 april 2013

laga din egna deodorant

ja, det går faktist. Och det är både enkelt och effektivt, kan det bli bättre? Nackdelen med deodoranten är att den innehåller kokosfett. Kokosfett har en väldigt låg smältpunkt. Vilket betyder att det kan vara bra att förvara i kylskåp, men har man inget emot detta så är det absolut värt att testa laga egen deodorant! Jag har haft svårt att hitta ett deodorant som faktist skulle hjälpa. Prövade också på mineralsten, men var inte nöjd med resultatet..det tog väl kål på en del bakterier, men.. (det är det som får svetten att lukta)

Teatreolja sköter den bakteridödande effekten i detta resept, samtidigt som det täcker ev doft och känns frecht.

deodorant
1/2dl matsoda
1/2dl majsstärkelse (masizena)
5-6msk kokosolja
5-20 droppar teatree olja

Blanda först våta och torra ingredienser skillt, och sedan blandas de ihop. Förvaras det i kylskåp så använder man det som en deodorantstick, i rumsvärme blir det lösare (beroende på hur varmt man hade det i rummet)


2 kommentarer:

  1. Jag min egen deo på kokosolja, arrowrot, bikarbonat och eterisk lavendelolja. Jag förvarar den inte i kylskåp. Har haft min stående i badrummet i flera månader nu, den härsknar inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gillade först inte att det blir lös när den står i värme, men att ha den i kylskåp har även sina sidor. Har man övernattande gäster känns det lite konstigt att på morronen stå vid kylskåpet och sätta på deodoant :D ...övergick ganska snabbt till att ha det i badrummet, fast konsistensen är lösare (går bra att fördele deodoranten med fingret) :) -Ida

      Radera

Skriv gärna en kommerntar, det uppskattar jag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...