lördag 14 maj 2016

nya tag

Vet inte om det är Google som vill att jag lever i tron att folk är inne och läser min blogg trots att jag inte skrivit nått på länge samt att jag alltid kännt att jag bara skriver blogg till mig själv och för mig själv. Men statistiken visar att trots mina misstankar och min frånvaro så är det ganska många som varje dag hittar till min blogg ändå...och det vore ju smickrande.


Har gjort många intressanta och långa blogginlägg under promenader eller under tiden jag suttit och ammat, men de har lämnat i mitt huvud. Allt har sin tid, och nu har tiden gått till annat. Har bland annat påbörjat studier i Mathantverk, äntligen. mera om och runt detta kommer jag antagligen blogga, det är väldigt inspirerande. En annan trevlig sak (som jag är barnsligt nöjd över) är att vi äntligen skaffat lantrashöns, Tyrnävastammen. De som känner mig vet hur intresserad av gammalt Finskt, detta gäller även våra finska djurlantraser (och växter), som har just de egenskaper som passar det finska klimatet och är absolut värt att bevara för de fina egenskaper som de har. Hönorna är de första, men beroende på hur och var vi kommer bo i framtiden så hoppas jag ju att även kanske kunna vara med och bevara nån annan djurart, vi får se.


Här har vi tuppen Ukkonen med sina tre fruar Pilvi, Aurinko och Tähti. (Ukkonen betyder åska, det är inget riktigt finskt namn, men hönorna bär riktiga namn som betyder Måln, Sol och Stjärna) Alla tyrnävähöns i genbank. Lovar jag skriver mera om dom en annan dag. ;) Iallafall tar jag nya tag och tänkte mig att sätta på datorn och skriva nått ibland, även om det mäst känns som om jag skriver till mig själv.

1 kommentar:

Skriv gärna en kommerntar, det uppskattar jag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...