söndag 7 juni 2015

smaksätta vattenkefir



Kefiren påminner till smaken lite om kombucha tycker jag, gott med andra ord. Kefiren kan man också smaksätta för att få varriation och jag har redan nu hunnit pröva ganska många olika smaker. Sommaren är perfekt tid att söka sina favoritsmaker och göra trevliga läskade sommardrycker.

Steg 1
Grundreceptet

1dl kefirgryn
1 liter vatten
1/2 dl socker (jag gör oftast en blandning med vanligt vitt socker, indiansocker och lite kokossocker)

Blanda allt i en glas kanna och täck över med en handduk. Låt stå i rumsvärme i 1-2 dygn (gärna 2). Sila bort kefirgrynen och häll upp kefirdrycken i burkar/flaskor (som har tättslutande lock), till följande:

Steg 2
Smaksättning

Smaksättning av den nysilade kefirdrycker kan göras med många olika ingredienser. Fyll burken /flaskan med kefir samt växten/ bäret/ saften du vill smaksätta med, skruva på locket ordentligt, och låt sedan burken stå fram i rumstemperatur ytterligare ungefär ett dyng. Oftast jag man se att det stiger små bubblor i kefiren, då vet man att man har en kolsyrad kefir och den är klar att sätta i kylskået eller drickas.Våra favoriter har varit:

Ingefära bitar med limesaft
Äppelbitar
Blåbär
Rabarber + 1 tsk indiansocker
pepparmynta kvistar
svartvinbärsblad
 






rabarber, mynta och svartvinbärsblad skall här smaksätta kefiren


1 kommentar:

  1. very informative post for me as I am always looking for new content that can help me and my knowledge grow better.

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommerntar, det uppskattar jag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...