måndag 25 maj 2015

jag borde..

Känns som om tiden inte räcker till, eller är det orken, vet ej. "Jag borde" har jag så ofta tänkt, men sedan lämnat bara som en tanke. Men känns helt tillåtet.

Ett "jag borde" som jag fått gjort är att plocka och ta tillvara vårens skatter.
Kirskål har vi plockat som sallad hela våren, och när de sedan växer sig för stora förnyas dom enkelt genom att kapa ner dom alla (precis som nässlorna) och så börjar skörde säsongen igen. Jag har egentligen ännu gammal gransirap i kyskåpet, så i år blir det kanske mera skrubb av granskotten, gillade konsistensen. Tyvärr är hållbarheten hos granskrubb inte den bästa eftersom de innehåller så mycket vatten, men får passa på att njuta av den nu. Här finns receptet från förra året.Hallonblad plockade jag igår. Jag kommer ha använding för dom senare i höst. Har nämligen hört att det är bra att dricka hallonte efter en förlossning, eftersom att det skall ha sammandragande och lugnande effekt på livmodern. Ja, vår familj växer igen, i September beräknas en ny familjemedlem finnas i vår familj. Därav också så få blogginlägg, tiden och orken räcker inte till allt. :)


2 kommentarer:

  1. Grattis till den kommande familjemedlemmen �� alltid lika spännande med en graviditet och ett till barn //Johanna(sippan)

    SvaraRadera
  2. tack Sippan :) Ja visst är det. Föregående graviditet var inte den lättaste, så denna graviditet har varit mycket spännande. So far so good. :)
    -Ida

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommerntar, det uppskattar jag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...