lördag 19 juli 2014

kojan

Stor del av vår sommar har gått åt till vattenkoppor. Barnen har i tur och ordning haft vattenkoppor, så vi har varit hemma en hel del i sommar. Så vi har haft tid att leka på gården en del. Detta har resulterat att trädgårdslandet har mindre ogräs än vanligt, kaninerna äter sig feta på gräs samt att jag haft tid för kojbygge. Vet inte om det är jag eller barnen som haft roligare...roligt tillsammans. :)
Kojan är ett 0€ bygge (det ända som kostat är en metallskål som fungerar som diskho för 4€), och det har ju gjort det ännu roligare, att hitta ny användning för olika saker. Lastpallar, brädor från rivningsprojekt, restvirke från vänner, gamla plåtar från uthuset, mattor och tyger från...allt gammalt och slitet som redan sett ett annat liv.2 kommentarer:

 1. Underbar koja! Sen tänkte jag fråga om ringblomssalvan,antar den innehåller bivax och olja samt ringblomma då,men hur gör du med ringblommorna?gör du en sorts olja först,hur? Mvh Anki M

  SvaraRadera
 2. Hej. Tack. :)
  Ringblomsoljan gör jag på nyutslagna, torra ringblommor. Lägger dom i glasburk och häller på kallpressad olja (brukar använda ekologisk olivolja) så blommorna täcks. Låter detta stå framme (inte i direkt solljus) i ca tre veckor. Silar och gör sedan en salva:
  http://agneshandmade.blogspot.fi/2013/02/laga-salva.html
  men ringblommsoljan går även utmärkt att använda som sådan, som hudkräm, massageolja..

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommerntar, det uppskattar jag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...