torsdag 14 augusti 2014

tidseffektiv

Jag gillar ju när saker och ting går undan. Känner att jag ibland skulle behöva koppla i ett par extrahänder för att kunna göra vissa saker snabbare...och kanske extraminne. Ibland försöker jag vara lite för effektiv, glömde tex surkålen för länge i tamburen, så nu måste jag börja om.
Jag tycker att torkade äppel är ett bra sätt att ta tillvara äppel. Men det kan låta som ett långsamt och tråkigt projekt. Men det behöver det nödvändigtvis inte vara. Utan provision vill jag ändå visa hur lätt och roligt det kan vara att torka äppel. Jag hade en torkapparat på önskelistan för några år sedan, och jag hade tydligen varit en snäll flicka då eftersomatt jag fick precis men jag ville ha, en Evermat torkapparat. Den torkapparten har tjänat flitigt sommar och höst sedan dess. Den andra saken är äppelsvarven, den har jag även fått i present. Tänk sån tur jag har, praktiska presenter, super! Äppelsvarven var ju roligt tyckte barnen, den tar ut kärnan, skär i skivor och skalar om man så vill. Visst är den rolig, men o så praktisk när det skall torkas äppel! Det är att vara tidseffektiv!
Båda rekommenderas varmt till sådana som tycker om torkade äppel, men vill göra det på ett tidseffektivt sätt.

Måste ju ännu tillägga, för dom som tänker att det är onödigt att torka äppel i maskin. Har prövat torka på traditionellt sätt, men de som torkas i maskin blir bättre, knapriga. Det som torkas i maskin (samma gäller allt; kryddor, svamp...) har en mycket bättre och starkare smak, så är det bara. Det att det ur ekonomisk och ekologisk syn drar ström, det klarar jag av att förbise när det gäller tokapparaten. Skulle inte vela vara utan den! :)

3 kommentarer:

 1. Hej! Har ni mogna äpplen redan?Jag väntar och väntar att även jag ska få börja torka dem.Fyndade en Evermat på Jepporace... :).Hur länge behöver de torkas för att bli krispiga? :) Anki M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helloj. Då gjorde du nog ett kap, vår Evermat skulle vi inte klara oss utan mera. Brukar torka äppel just före de är mogna, lättare att skära när de är fastare och mera smak. :-) Så nu är det sommaräppel i maskinen dygnet runt :-)
   Torkar 2h i50gr pluss 2h i 40 gr (eller ca 5h i 40gr).
   Ida

   Radera
  2. Tack!:)
   Glömde fråga hur tjocka skivor?Torkade jordgubbar tidigare men skar dem för tunt,så en del fastnade men andra blev riktigt bra.Mycket nässlor har jag torkat och det gick fort.Ska ta en plockrunda idag med,gott och vitaminrikt med nässelte :).
   (Bertta har släppt sin mammaroll nu och börjat ge ägg.Då sitter C med i redet,alldeles tyst och väntar.Han håller på övar att bli karl :).De är sååå härliga!)
   Anki :)


   Radera

Skriv gärna en kommerntar, det uppskattar jag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...