onsdag 10 april 2013

väckt av tuppen

..ja inte vi men får hoppas att ingen granne kommer med yxan på besök..

Tuppen har fått för mycket frisk luft och gal som en tok. Började ca kl6 och har kört på nästan non stop. Klockan är nu 8, och han börjar säkert vara uppe i 200gal redan idag. Liiite överdrivet. Säkert många faktorer som spelar in. Han har levt med sina två bröder utan hönor, inte varit högst i rang och inte fått gala som han ville, och så plötsligt får han flytta in med en vacker höna och en blivande vacker höna inte konstigt om han blir ivrig...och så finns det lilltuppen att visa och uppfostra.. Vacker är han, men om han inte dämpar sig lite så blir han nog ganska snabbt stek och den vita lilltuppen får bli boss.


Kanske jag ger honom en vecka...eller två. Och jag som tillochmed fått till ett namn. Tuppen Svenne.

Andra förslag?? Ska jag sikta på yxan på lilltuppen istället (eliminera konkurrensen, fast de kommer mycket bra överens)?? Flera hönor för att hålla honom sysselsatt?? (hade nog tänkt skaffa ev 2 till) Ska bygga utebur, men måste vänta att snön försvinner, där skulle han ju också hålla sig mer sysselsatt o ev gala mindre?

2 kommentarer:

 1. Det kan ju även hända att tuppen gal för att han inte ännu känner att han har fått sitt eget revir i ordning. Jag tror det blir bättre med tiden. Men så länge orkar man ju inte vänta. Påminner lite om en Pettson-bok ... : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja få se hur det utvecklas, om han hittar sin plats. Galandes står vi ut med (mera bekymrad över grannar)Idag trodde han vår 6åring var en tupp o anföll. Vacker är han men om dessa mindre trevliga sidor fortsätter så får vi istället beundra honom i grytan.
   Tror det faktist är rakt från en pettson bok, våra kaniner hetare faktiskt Viiru och Pesonen (Findus och Pettson), så det passar ju med en tokig upp då också :)

   Ida

   Radera

Skriv gärna en kommerntar, det uppskattar jag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...