lördag 26 januari 2013

väntar på våren


Vi har börjat vänta på våren... Hela familjen tycker om vinter med pulkabackar, snögubbsväder, pilkisar, islyktor, vinterfåglar.. men vi kom plötsligt på att bygga ihop holken vår 4åring fick i höstas. Det var så lätt och roligt! Alla träd på vår gård är upptagna med holkar, men lekparken i byn har vi siktat in oss på till våren. Och vissa 4åringar tyckte det var så roligt att bygga att vi nog borde spika fler... det var nämligen just det som det var-spikande. Holken vi spikade är nämligen element-holk :) färdigt sågade väggar, öppningar..ja allt, bara att spika ihop. Holk-byggsatsen från gunni. Bygga-spika-intresset växer när det är lätt o roligt!

5 kommentarer:

  1. Hej Ida! Jag fick adressen till din blog av mamma, så jag blev så glad och ivrig att gå in för att se... :) Det här var roligt Ida, intressant att se vad du lägger in på sidan!

    Nu i januari har vi eldat en säck med ved om dagen för att hålla huset varmt och oss själva för den delen också. Det har varit en otoligt fin vintermånad här i Stavanger. Men självklart har vi också börjat vänta på våren, äntligen längre och ljusare dagar och den underbara tid då fåren får lamm.

    Väldigt inspirerande med de aktuella projekten ni håller på med! Lycka till vidare :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lena.
      Ack om det ändå vore närmare. Så skulle vi genast komma se på de små lammen o de härrliga landskapen... Men vi får nöja oss med österbottens platta landskap. Hoppas vi ses snart ändå!!

      Radera
  2. Hej Ida
    Bra att du tog upp ämnet holkar redan nu! Genast när dagarna blir längre börjar fåglarna undersöka lämpliga boplatser. Fint med nya holkar, men glöm inte bort att rensa gamla holkar ungefär var annat år hälsar din gudmor Gunni

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, och man borde ju passa på nu sålänge det ännu är minus grader, kanske lopporna inte vaknat ännu.. :)

      Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommerntar, det uppskattar jag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...