onsdag 11 februari 2015
mysli hjälpreda
Vissa saker som jag prövar på förblir bara ett "pröva på", men vissa saker är här för att stanna. Att laga egen yoghurt och egen mysli är två av dessa som inte faller i katergorin "pröva på". Dels med den ekonomiska aspekten, men största orsaken är nog ändå smaken, och att veta vad man äter. För er som vill pröva på att laga yogurt så har jag recept här. I mysli tillverkningen har receptet ändrat en hel del (mitt gamla recept finns här) det ändrar lite för varje gång beroende på vad vi har hemma.
En sak jag hittat på loppis som underlättar massor i mysli tillverkningen är en liten glasburk,med trä i botten och fyra knivblad som man hackar med. Vår mysli innehåller nämligen stor mängd nötter och frön, och dessa är trevligt att få lite sönderhackat. Visst funkar kniv och skärbräde, men nötterna flyger lätt iväg, och för 50cent, som denna lilla hacka kostade mig, så har jag sparat mycket flygande nötter och mycket tid. Rekomenderas.
Dagens mysli recept:
havre och boveteflingor
havre kross
kokosflingor
solroskärnor
pumpakärnor
linfrön
sesamfrön
kakaonibs
chiafrön
nässelfrön och blad
hackad mandel
hackad hasselnöt
värm upp i kastrull:
ca 5 msk rypsolja
2 msk honung
2 msk kokosolja
Blanda ihop allt och rosta lätt i ugn, ca 175gr
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera