fredag 12 juni 2015

torka kefirgryn


Har tidigare lyckats försumma mina kefirgryn, glömde dom i kylskået och glömde mata dom och dom gick inte att använda mera. Vill inte att detta upprepar sig och jag lämnar utan kefirgryn, så har nu torkat både mjölk- och vattenkefirgryn på följande sätt:

  • Skölj av kefirgrynen i rent vatten
  • Häll kefirgrynen på ett bakplåtspapper
  • Låt torka i rumstemperatur i 2-3 dagar tills grynen krympt i hop och blivit skarpa

Mjölkkefirgryn: Lägg de torra kefirgrynen i en liten minigrip påse och fyll på med mjölkpulver så grynen täcks, detta kommer förlänga hållbarheten hos dina gryn (det går även att lämna bort)

Vattenkefir: Lägg de torra kefirgrynen i en lite minigrippåse, jag satte även med lite vitt socker och indiansocker i hopp om att förlänga hållberheten hos grynen.

Påsarna med de torkade kefiren har jag nu i förrådet. Känns bra att ha backup. 

2 kommentarer:

  1. This is the precise weblog for anybody who needs to seek out out about this topic. You notice so much its almost arduous to argue with you. You positively put a brand new spin on a subject that's been written about for years. Nice stuff, simply nice!

    SvaraRadera
  2. Grynen på bilden är det mjölk eller vatten gryn? Hur ser man skillnad på dem?

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommerntar, det uppskattar jag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...