tisdag 18 februari 2014

våffelbröd




Bröd är en av de saker som jag inte gärna är utan. Pga candida så tål jag varken jäst eller vanliga mjölsorter, så hur lagar man då bröd?? Jo man använder de mjölsorter som magen klarar av och tillsätter vätska, olja och salt och lägger smeten i våffeljärn på låg värme. Hur gott som hällst, inte bara för candida-människor utan uppskattat av hela familjen :)

ex1
1 del majsmjöl
1 del havremjöl
1 del bovetemjöl
yoghurt, kefir, vatten
Herbamade örtkrydda
olivolja

ex2

bovetemjöl
majsmjöl
havremjöl
sesamfrön
piimä
örtkrydda
rypsolja

Blanda ihop alla ingredienser, konsistensen får vara ganska tjock, ungefär som en gröt. Stek i våffeljärnet på låg värme i kanske 5 minuter.

Brödet är gott att äta utan pålägg, men vill man laga matigare så finns med massor med pålägg som man även under en Candida diet kan äta: kokt ägg, avocado, morot, groddar, sallad...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommerntar, det uppskattar jag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...