En bra bok om styckning är tex. Metsästäjän uusi keittokirja skrivet av Gert Klotzke, Torsten Mörner o Lars Paulsson. Bra bilder på styckningen, och intressanta resept.
Älgkött på fammo Ines vis
Sätt den frusna steken i 85grig ugn. När köttets inretemperatur är 70gr (beroende på köttets storlek tar det olika länge, 4-10h) tar du det ut ur ugnen och låter det svalna.salt spad:
koka upp
1l vatten
1dl salt
1msk socker
när det svalnat sätt i
2 klyftor pressade vitlöksklyftor och svart peppar
Sätt det kalla köttet i saltspadet och (igen, beroende på köttets storlek skall köttet vara olika längd i spadet, 2h-över natten) sätt in i kylskåp.
Serveras kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Skriv gärna en kommerntar, det uppskattar jag! :)