måndag 20 april 2015

Studenter





Efter en lååång paus från blogglivet tänkte jag göra ett litet blogginlägg om Studenter. Ja inte i den vanliga benämningen, men antar denna efterrätt har nått att göra med de vita studenthattarna (och antagligen också för att göra vanlig mat lite speciell). Detta lilla knep, efterrätt, är nått jag fått lära mig av min mormor nån gång i tiden. Det var ett bra sätt att ta tillvara gammal mat och göra det till nått nytt. Och hos oss funkar det väldigt bra, barnen äter dom mer än gärna.

Studenter är maträster, gammal hederlig Mannagrynsgröt. Koka mannagrynsgröt på vanligt sätt, och istället för att ge hönsen grötklicken som blir i kastrullen så sättst den i en kaffekopp ännu sålänge gröten är varm. Låt den svalna före du lägger den i kylskåp och avnjut den följande dag genom att helt engelt kippa koppen upp och ner och låta studenten glida ut på fatet. Den serveras alltså kall, men lite sylt eller bär på.

Gammal hederligt husmorskknep att ta tillvara all mat. :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...