fredag 3 maj 2013

Aira

Sista hönan in. Nu var det slut sökt, nu har jag hittat och hämtat hönan som jag så väntat på. Önskade mig en höna med livserfarenhet som inte blivit kläckt i maskin och här är hon nu. Inte gammal och klok, under ett år gammal. Men har blivit uppfostrad av en hönsmamma och hon har redan i vår ruvat fram två kycklingar före hon flyttade till oss, fast hon är så ung. :) Tytteli hette hos sin föregående ägare, men eftersom att vi döpt de andra med A som första bokstaven, så fick även Tytteli byta namn till Aira. (tanken är att följande generation skall börja på bokstaven B, för att lättare minnas ålder på dom när de blir äldre)
Aira är en rakryggad, ståtlig och klok liten dam. Blir intressant att se om de andra honser förstår att snappa upp av hennes visdom.











komposten

Vi är nu stolta ägare av en kompost. Ja, stoltast är väl vår snart 7åriga son som varit den drivande faktorn. Just efter jul påbörjade vi vår kompost spargris. Alla pengar från pantade flaskor hamnade ditt, vinst från loppis vi sålt på, fickpengar, veckopengar. Lång räckte pengarna från kompostspargrisen, och vi skarvade i med lite från "när vi ligger risigt till"-spargrisen och lite från min plånbok och så köpte vi kompostarnas kompost. Säkert dyraste på marknaden, men har hört enbart bra...och en annan Stor fördel för en familj som hoppas på att få flytta; den går att flytta t.om. på vintern eftersom att kopostmaterialet inte har kontakt med marken och fryser fast. Vi talar Biola.

Få se hur snabbt han byter ut "kompost" lappen på spargrisen till tex denna leksak. (han vet ju att det behövs strömaterial i komposten). Kunde ju vara bra att ha annars också, som strömaterial till hönsen (?), täcka över ogräs och täncka under buskar... men nu måste nog våra pengar gå till mat, vi måste försöka äta upp oss lite för att igen kunna... :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...